Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’nde Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Ödül!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 23 Aralık 2022 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni ‘İklim ve Gençlik’ teması altında gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden üniversite öğrencileri, iklim elçisi gençler, sokak toplayıcıları, çevre gönüllüleri, sanatçılar, sporcular, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, yerel yönetimler ve çevre konusunda duyarlı tüm paydaşlar zirveye katılım sağlamıştır.

2017 yılında başlatılan “Sıfır Atık Projesi’nin beşinci yılında Yıldız Teknik Üniversitesi üniversite kategorisinde “Sıfır Atık En İyi Uygulama” ödülüne layık görülmüştür.

Döngüsel ekonomi ve çevre dostu üretim modelleri konusunda yaptığı ar-ge çalışmalarının yanı sıra üniversitemiz, kampüslerinde uyguladığı sıfır atık yönetimi ile sorumlu tüketimin de öncüsü olduğunu aldığı bu ödül ile kanıtlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi faaliyetlerinde atığın azaltılması ve oluşumunun önlenmesine yönelik tercihlerde bulunarak sürdürülebilir atık yönetiminde yeni yaklaşımlar geliştirmeye devam etmektedir.